De dagen worden langer, de temperaturen zijn milder, winterse kleding is niet meer nodig en je kunt extra lang van de sneeuw en de zon genieten. Dus kom ook uit je winterslaap en test “Skiing into spring” zelf!

Ideale condities om te skiën

Doordat de pistes de hele winter lang een goede basis hebben kunnen opbouwen, is de sneeuw in de lente in optimale staat. Freeriders vinden in de lente nog steeds verse poeder, terwijl freestylers dankbaar gebruik maken van de zachtere landing in het snowpark. En ben je beginner? Dan zet je je eerste skisporen op rustige pistes in een lekker zonnetje!

Vanaf 21 maart hoef je ook niet meer vroeg op om voor de eerste lift in de rij te staan. Neem een uitgebreid ontbijt om daarna te skiën op de zachte sneeuw, die door de zonnestralen is opgewarmd na ’s nachts te zijn aangevroren.

En doordat er minder mensen op de piste zijn, heb jij des te meer ruimte om te genieten van die prachtige condities!

Ontspanning en ontdekkingen na het skiën

Door de lange dagen heb je extra veel tijd om na het skiën nog andere activiteiten te ondernemen. Ga eens sneeuwschoenwandelen of sleeën, of maak een sleetocht met husky’s. Meer in voor een kick? Probeer dan eens ski joering (door een paard voortgetrokken worden), mountainbiken over sneeuw, duiken onder het ijs, slacklinen of paragliden.

Daarnaast zijn de bergen de ultieme plek om te ontspannen. Wat dacht je van een sauna met uitzicht op de bergen (soms zelfs de Mont Blanc zelf!), een openluchtbubbelbad by night of een massage na het skiën? Na een middag heerlijk in de watten gelegd te zijn, ben je de drukte en stress van het dagelijks leven helemaal kwijt.

Parties on the peaks

In de Franse wintersportplaatsen is van alles te beleven in de lente: openluchtconcerten, festivals en theatervoorstellingen.

Het mooie weer nodigt uit om heerlijk rustig aan te doen: zoek het beste plekje in de zon, ga uitgebreid lunchen of drink een lekker aperitief (je bent niet voor niets in Frankrijk!) op een pisteterras.

Alles kan: je bepaalt zelf waar jij die dag zin in hebt!

De natuur ontwaakt…

Het is lente en de natuur wordt weer wakker. Door de langere dagen heb je meer tijd om te genieten van de natuur die je omringt. Spot marmotten en gemzen die zich meer en meer laten zien, of maak een wandeling over zonnige bergweiden vol krokussen met uitzicht op de besneeuwde bergtoppen in de verte. In de bergen is de lente de ultieme mix tussen winter en zomer!

De beste aanbiedingen

En misschien nog wel het beste aan lenteskiën in Frankrijk: de aantrekkelijke tarieven! Het hoogseizoen is voorbij en je kunt dus uitstekende aanbiedingen vinden. Daarnaast is er meer beschikbaarheid in de accommodaties en heb je dus veel meer keus.

Aanbiedingen (Engelstalig)