Vanaf 20 maart

Lente in de bergen is een periode van vernieuwing en verjonging. De dagen worden langer, de temperaturen zachter en dat betekent meer tijd om echt te genieten van de sneeuw en de zon. Ontdek de voordelen van het lenteskiën en trek zelf ook de bergen in tijdens deze prachtige periode van het jaar!

Ideale skicondities

In de lente ligt de sneeuw er fantastisch bij. Of je nu een nerveuze nieuweling bent of een superskiër, je zal met veel plezier de berg afkomen. De pistes worden ’s nachts goed gevormd dankzij de kou en in de namiddag zorgt de zon voor een zachtere afdaling. Met minder mensen op de pistes kan je alle tijd nemen om van jouw verse tracks en van het uitzicht te genieten. En als je graag aan je skitechniek wil werken, dan kan je ongestoord je gang gaan.

Dankzij de langere dagen hoef je ook niet voor dag en dauw op te staan. Je kan op je gemak uitgebreid ontbijten en op volle kracht aan de skidag beginnen.

 

En vele activiteiten

 

Na het opbergen van de ski’s, is er nog een zee van tijd om nieuwe activiteiten en sensaties te ontdekken: sneeuwschoenwandelen, sleeën, hondenslee, fatbike, wandelen, parapente, ijsduiken,... In de lente kan je trouwens ook nog steeds plezier beleven aan de traditionele winteractiviteiten, zoals bijvoorbeeld ijsschaatsen.

Als je liever ontspant na het skiën, dan zit je uiteraard goed in de bergen. Een enorme infrastructuur aan wellness-centra biedt zich aan met sauna, jacuzzi, hammams, massages en nog veel meer. Laat je volledig in de watten leggen en vergeet je dagelijkse zorgen om volledig verfrist terug thuis te komen van je heerlijke ski- en zonvakantie.

Entertainment, feesten en leuke evenementen

De Franse skigebieden hebben de voordelen van de lente omarmd en maken gretig gebruik van de ideale omstandigheden om leuke evenementen te organiseren. Er staan talloze festivals, concerten en theatervoorstellingen  op het programma. Voor ieder wat wils!
Dankzij de mildere temperaturen kan je ook alle tijd nemen en  genieten van een heerlijke maaltijd op een terras terwijl je een kleurtje krijgt.

 

De natuur wordt wakker

 

De zon is sterker, de bomen zijn groener, de marmotten komen piepen na een lange winterslaap en de berggeiten waken over hun steile bergpassen. Het contrast tussen de bloeiende krokussen in de vallei en de witte bergtoppen waar de zon prachtig op reflecteert, zorgt voor een adembenemend lentetafereel. Haal je camera of smartphone maar boven en leg het moment vast!

 

En uiteraard de interessante aanbiedingen

 

Last but not least, in de lente kan je van ongelooflijk voordelige aanbiedingen genieten. Van verblijf tot transportkosten, van speciale tarieven voor kinderen tot uitverkoop in de plaatselijke winkels ... Je krijgt waar voor je geld. Met het hoogseizoen achter de rug zijn er ook meer keuzemogelijkheden om een prachtige accomodatie te booken en dus jouw ideale verblijf te plannen.